Östmans Gård

Det dagliga ladugårds arbeten görs av Jonas Östman och fästmön Erika. Vår far Göran Östman hjälper till med underhållet och ladugården när det behövs, medan vår mor Birgitta Östman sköter om gårdens egna mejeri. På gården i Karvsor i Vörå, finns över 100 kor. Av mjölken görs pastöriserad ohomogeniserad gårds mjölk som säljs i 1 liters förpackningar. Även nötköttet som säljs på Gårds Smak kommer från Östmans Gård. Köttet hängmöras i 1,5 - 2 veckor. Delar som vi hängmörar är: ytterstek, innerstek, hörnstek, entrecote, ytterfilé, innerfilé och rostbiff. Resten använder vi till att göra grytbitar och maletkött. Köttet styckas och packas vid Tajma i Kållby.

 

Hannus Gård

På Hannus gård är det Kjell-Erik Hannus som äger gården och hans styvson Tony Stenberg som hjälper till med det dagliga arbetet samt sådd och tröskning. Svingård som är belägen i Karvsor by odlar ca 200 hektar själv och har även entreprenads verksamhet som vi på Östmans gård även använder oss av. Grisköttet som kommer från Hannus gård djupfryses. I framtiden har vi som plan att kunna ge flera möjligheter till korv och smörgåspålägg med deras griskött

 

Björkens Ab

Björkens är ett familjeägt köttförädlingsföretag från Kronoby.  Familjen består av Marianne och Steve Björk samt våra söner Jonas och Mats med familjer. De bor alla i Kronoby och deras affärsidé går ut på att de är med i hela kedjan, från havre- och kornfälten till sädesgrisköttet på matbordet. 

Björkens klimatsmarta tankesätt, med att odla grisarnas föda på egna fält och att ha enbart några tiotal kilometer mellan lantgård, slakteri och köttförädling, passar bra till Gårds Smak konceptet.

 

Granös Grönsaker Ab

På Granös Grönsaker är det Ulf som är ägare och produktionsledare är Emma och Sebastian Ring.

Företaget har 11a anställda och som jobbar med det dagliga arbetet. Den totala växthus ytan är 12 000m2. Företaget har många olika sort av tomater och är en föregångare i Finland att testa nya intressanta tomater. Granös Grönsaker har ensam rätt på honungstomat i Finland som du kan hitta på vår webbshop.

Tomaterna plockas plantmogna och levereras alltid röda och färska.

Hemsidan till Granös Grönsaker är www.ggvihannes.fi/

 

Jakobssons

Morötterna kommer från Jakobssons ekogård som finns i Jeppo. Odlarna heter Glenn och Mats Jakobsson. Glenn och Mats odlar även eko potatis och har uppfödning av mjölkrastjurar. Bröderna har ett litet packeri på gården och har sedan länge paketerat egna morötter och potatisar. Gården har varit i ekologiskt bruk sedan år 1982.

 

Tony Granholm

Kålen kommer från Petsmo och huvudodlaren är Tony Granholm och sambon Maria Friberg sköter om försäljning och leverans till olika restauranger. Gården har även spannmålsodling och föder också upp slaktsvin. På gården skördar man även spannmål av andra odlare i närregionen för att få tillräckligt foder till slaktsvinen över våren och sommaren. Tony har ett bolag ihop med sin syster och far som heter Granholms Grönsaker där rengörs och skalas kålen så den blir klar för leverans.

 

Kvarnfors Gård

Äggen kommer från Kvarnfors Gård som är belägen i Pörtom. Tobias Dahlblom sköter lantbruket och Erica Dahlblom sköter om försäljning och marknadsföring, gården har en anställd. Hönsen är frigående vilket ger djuren mera möjlighet till ett mera naturligt beteende. Mer information hittar du på deras hemsida. www.dahlblom.fi/sv

 

Thomas Jakobssons eko gård

Potatisen kommer från Thomas Jakobssons eko gård som finns i Jussila. På gården föds också eko grisar upp. Thomas odlar 15 hektar eko potatis och resten av åkerarealen odlas som foder till eko grisarna. Thomas packar sin potatis själv i ett eget packeri medan griskötttr paketeras hos Tajma slakteri som han därefter sätter i sitt fryslager.

 

Jungells potatis

Jungells gård finns i Jeppo. Ägaren till gården är Mikael Jungell. Mikael odlar 40 hektar potatis och paketerar all den potatis han säljer till oss i sitt eget packeri. Mikaels föräldrar Sonja och Erik deltar oftast i försäljningen av hans potatis och kan hittar på olika marknader runt om u Österbotten. Vanligaste sorten som Mikael odlar är Melody.