TUOTTAJAT

Tiedätkö, kuka tuotti ruokasi? Me tiedämme, mitä vaurautta tällä hetkellä on tietää, mistä ruokasi on peräisin, ja myös varmistaa, että tuotanto on eettistä. Gårds Smak pyrkii aina löytämään paikallisia tuottajia, jotka voivat toimittaa tuotteita, joita te haluatte! Täältä löydät lisätietoa valmistajistamme.

Päivittäisen työn navetassa tekevät Jonas Östman ja morsian Erika. Isämme Göran Östman auttaa ylläpidossa ja navetassa tarvittaessa, kun äiti Birgitta Östman huolehtii tilan omasta meijeristä. Vörån Karvsorin tilalla on yli 100 lehmää. Maito on valmistettu pastöroidusta homogenoimattomasta maidosta, jota myydään 1 litran pakkauksissa. Myös Gårds Smakissa myytävä naudanliha on peräisin Östmans Gårdilta. Liha ripustetaan pehmeäksi 1,5 – 2 viikkoa. Ripustettavat osat ovat: paisti, paisti, kulmapaisti, entrecote, sisäfilee, sisäfilee ja paahtopaisti. Loput käytämme patojen ja jauhelihan valmistukseen. Liha leikataan ja pakataan Tajmassa Kållbyssä.

Hannus-gard-logo

P Hannun tilalla tilan omistaa Kjell-Erik Hannus ja hänen poikapuolensa Tony Stenberg, joka auttaa päivittäisessä työssä sekä kylvämisessä ja puinnissa. Svingård, joka sijaitsee Karvsorin kylässä, viljelee itse noin 200 hehtaaria, ja sillä on myös urakointitoimintaa, jota myös Östmanin tilalla käytämme. Hannuksen tilalta peräisin oleva sianliha on pakastettu. Jatkossa aiomme pystyä tarjoamaan enemmän mahdollisuuksia makkaroille ja voileipälevitteille niiden sianlihan kanssa.

Pörtomin kukkapuutarhan omistavat Ingvald ja Marina Bergström. Vuonna 2012 he siirtyivät kukkien viljelystä salaatin viljelyyn. Vuonna 2014 ne laajenivat myös yrtteihin, ja nykyään niiden kasvihuonepinta -ala on 2700 m2, ja siellä työskentelee kaksi työntekijää. He pakkaavat kaikki tuotteet itse pieneen pakkaajaan, joka sijaitsee kasvihuoneen vieressä.

Jakobssonin luomutila Jeppossa kasvattaa luomuporkkanoitamme. Viljelijöiden nimet ovat Glenn ja Mats Jakobsson. Glenn ja Mats kasvattavat myös luomuperunoita ja kasvattavat lypsylehmiä. Veljillä on tilalla pieni pakkaamo, ja he ovat pakanneet omia porkkanoita ja perunoita jo pitkään. Tilalla on harjoitettu luomuviljelyä vuodesta 1982 lähtien.

Kvarnfors Gård sijaitsee kohteessa Pörtom. Tila kuuluu Tobias Dahlblomille, joka johtaa maatilaa, ja Erica Dahlblomille, joka huolehtii munatuotannon myynnistä ja markkinoinnista. Tilalla on myös työntekijä, joka auttaa tarvittaessa. Tilalla olevat kanat ovat vapaasti liikkuvia, mikä antaa eläimille mahdollisuuden käyttäytyä luonnollisemmin. Lisätietoja löytyy heidän verkkosivuiltaan. www.dahlblom.fi/sv

Lars gård logo

Thomas Jakobssonin luomutila sijaitsee Jussilassa.
Tilalla viljellään noin 15 hehtaaria luomuperunaa ja loput luomuvehnää, luomuohraa, luomukauraa, luomuhärkäpapuja ja luomuherneitä.
Thomas levererar eko potatis till oss en gång per vecka.

G ranholmin hillot ja marmeladit valmistetaan tomaateista, omenoista, erilaisista metsämarjoista ja viljellyistä marjoista, jotka on kasvatettu puhtaina ja luonnollisina. Metsänmarjat ovat kasvaneet villiksi Pohjanmaan metsissä ja saaristossa ja kypsyneet pitkien pohjoismaisten kesäpäivien aikana. Kirkkaat kesäyöt ovat antaneet heille erottuvan ja raikkaan tuoksun. Yritys sijaitsee Särkimossa ja sen omistavat Monica ja Samuel Granholm.

https://www.granholms.fi/

F maatilojen sisällä on Christer Finne. Heidän maatilansa sijaitsee Solfissa, ja niiden motto on tarjota asiakkaille mahdollisimman korkealaatuisia ja maukkaita tuotteita, joita voidaan kasvattaa niiden leveysasteilla kohtuulliseen hintaan, ja hallita viljelysmaata niin, että hedelmällisyys pidetään mahdollisimman korkeana ja ympäristövaikutukset mahdollisimman alhainen tulevien sukupolvien hyväksi.

https://www.facebook.com/FinneFarm/

Terveyskeskuksen luomukotileipomotuotteet löytyvät Vaasan kalatiskiltä, Malaxin lihatiskiltä ja Maatilan makupalalta. Nauti stenungsin leivottua lättyleipää, siemenkakkua tai mehua/siirappia omasta viljellystä bongarin kukasta. Säsongsprodukter hittar du också som glögg, marmelader och senap till högtiders delikatesser.

Hälso Porten on Pohjanmaalla toimiva paikallinen toimija, joka työskentelee terveyden ja hyvinvoinnin parissa. Hälso Portenin filosofia perustuu luonnollisen fyysisen ja henkisen hyvinvoinnin saavuttamiseen hyvän ravitsemuksen ja terveellisten elämäntapojen avulla. Terveellinen elämäntapa tuo lisää iloa ja harmoniaa itsellesi ja ympärilläsi oleville. Fyysinen hyvinvointimme on yhtä tärkeää kuin mielenterveytemme.

Tarjoamme neuvontaa ja esiintymisvalmennusta niille, jotka haluavat vahvistaa minäkuvaansa ja itsetuntoaan. Etsimme taustalla olevia esteitä, jotka estävät sinua saavuttamasta tavoitteitasi jokapäiväisessä elämässä, ja työskentelemme yhdessä sisäisen hyvinvoinnin luomiseksi.

https://halsoporten.fi/

T takaisin Katkarapu on Jonas Haglundin ja Markus Sandvikin omistuksessa. Trygga Räkan on kalakauppa Nykarlebyssä. Valikoima koostuu lähinnä paikallisesti pyydetyistä kaloista. Laajemman valikoiman vuoksi osa kaloista tuodaan myös Norjasta. Kaikki Gårdsmakin kautta myydyt kalat ovat kotimaisia. Suosituimpia tuotteitamme ovat erilaiset tuoreet kalat, savustettu kala ja erilaiset kalaputket.

D Österåkerin hunajan kanssa työskentelevät Maria ja Jens Österåker. Tämä on heidän panoksensa maailman pelastamiseen ja samalla he tarjoavat todellista hunajaa. Meillä on 60 mehiläisyhteisöä. Pesäkkeemme sijaitsevat Korsholmassa, aina kaukana vilkkaista teistä ja usein maatilaympäristössä.
He haluavat aina ajatella laatua määrän sijasta. He haluavat pystyä huolehtimaan mehiläisistä parhaalla mahdollisella tavalla, pitämään hauskaa eivätkä koskaan saa houkutusta ottaa pikavalintoja stressin vuoksi. ”Meille on tärkeää tarjota tuote, joka on aito alusta loppuun. ” Hunajaa ei koskaan kuumenneta, sitä sekoitetaan hyvin maltillisesti eikä se sisällä muuta kuin hunajaa.

D albo Must on maatilamuseo Socklotin kylässä Nykarlebyn ulkopuolella. Omistajat ovat Charlotta ja Dennis Sundqvist, Janet ja Stefan Backman. Kaksi sukupolvea asuu ja työskentelee maatilalla yhdessä tehdessään rypäleen puristemehua puutarhaomenoista. Meidän on lähinnä pakattava asiakkaiden omat omenat, mutta ostamme myös omenoita, joita asiakkaat eivät tarvitse. Rypäleen puristemehu myydään 3 litran bag-in-box-pakkauksissa, eikä se sisällä lainkaan lisäaineita, vaan ainoastaan 100-prosenttisesti kylmäpuristettua ja pastöroitua omenamehua! Koska omenalajikkeet vaihtelevat omenoiden saatavuuden mukaan, jokaisella rypäleen puristemehulla on oma ainutlaatuinen maku. Jatkossa haluamme laajentaa omaa omenatarhaamme tarjoamaan lajikohtaista rypäleen puristemehua ja myös omenasiideriä!

Ä tilan omistaja on Kristian Bengts. Kristian on kehittänyt ainutlaatuisen konseptin vihreiden laiduntavien niittykalkkunoiden kanssa Hemmanetista. Tilalla lintujen hyvinvointi asetetaan etusijalle, joten kesäkuukausina kalkkunat menevät raikkaaseen rannikkoilmaan ympäri vuorokauden. Kristian, hänen isänsä ja työntekijät työskentelevät Hemmanetissa, jonka määrä vaihtelee kausityön mukaan.

https://www.hemmanet.fi/sv/

Träskkullan tila on EU:n luomusertifioitu tila Lövössä, Pedersöressä. Tilaa pyörittävät Pia ja Tomas Nyström, ja toisinaan saamme apua ulkopuolisilta. Heillä on lähes 200 simmental-lihakarjaa ja he kasvattavat noin 1 000 nautaa. 150 hehtaaria. Pääasiassa viljellään nurmialueita, jotta eläimet saisivat ruohoa.

Heidän pihvieläimet menevät ulos koko laiduntamisen ajan ja laiduntavat ruohoa ja yrttejä laitumilla. Loput ajasta he viettävät löysässä asunnossa, jossa he syövät tilalla korjattua säilörehua. Eläimet ovat erittäin rauhallisia ja niillä on suuria laidunalueita laiduntamisen lähellä. ”Voimme sanoa puhtaalla omantunnolla, että liha tulee onnellisilta eläimiltä.

https://www.ekobeef.fi/

Aroma on käsityöläisleipomo, joka valmistaa pienimuotoisesti. Käytämme alkuperäisiä leivontamenetelmiä ja paikallisia raaka-aineita aina kun mahdollista.

Painopisteemme on kivi-uunissa leivottu hapantaikinaleipä, voisämpylät ja tuotanto sesongin ja raaka-aineiden mukaan. Pienimuotoinen käsityö antaa myös paljon tilaa luovuudelle.

www.aroma.fi

Yrityksen omistaa nuori yrittäjä Emma Häggblom, joka on johtanut Citygrilleniä Närpesissä vuodesta 2012. Idea paholaisen hillosta syntyi, kun Emma aikoi tehdä kanahampurilaisen Citygrillenissä, mutta ajatteli, että jotain puuttuu. Vuosien ajan Emma hioi reseptiä. Vihdoinkin herkullisin pirunmarmeladi on nyt saatavilla tölkeissä! Devil’s Jam sisältää hienoimpia tuoreita paprikoita, tomaatteja ja chilejä, joita viljellään Närpesissä.

Suomalaiset supermarjat – terveyttä ja elinvoimaa perheiden arjessa

Juuremme ulottuvat 1700-luvulle, jolloin Ruotsin kuningas myönsi maata suvun uudisasukkaille. Esi-isämme loivat pohjan ja rakensivat maatilan, jonka nimi oli Sandås, josta tuli myös perheen sukunimi. Ruotsin keisarikunta jakautui ja lopulta muodostettiin uusi maa Suomi, perheitä tuli ja meni, mutta maanviljelys jatkui.

2000-luvulla me kaikki talon lapset olimme muuttaneet pois maatilalta, perustaneet perheitä ja hankkineet omat työpaikat ja talot. Mutta lopulta iäkkäät vanhempamme halusivat siirtää tilan meille nuoremmille. Sitten meidän oli päätettävä, mikä oli meille tärkeää. Totesimme, että haluaisimme jatkaa tilan perintöä, mutta että perinteisen viljanviljelyn jatkamisen sijaan panostaisimme mieluummin sellaisten raaka-aineiden tuotantoon, joilla on luonnollisia terveyshyötyjä. Päätimme myös muuttaa tilamme luonnonmukaiseen tuotantoon, jotta voisimme suojella meille niin tärkeää ympäristöä.

Suomi on optimaalinen paikka marjojen kasvattamiseen. Meillä on pitkät, valoisat kesät, jolloin aurinko paistaa jopa öisin, kun taas talvi on pitkä ja pimeä. Tämä tarkoittaa, että kasvit saavat pitkän ja hyvän levon mutta myös intensiivisen ja valoisan kasvukauden. Lisäksi luontomme on puhdas, ilma ja maaperä ovat terveitä, ja meillä on runsaasti pohjavettä ja riittävän sateinen kesä ja syksy. Luonnossa ja tiloillamme luonnonmukaisesti kasvatetut marjat saavat ravinteita ja vettä suoraan ravinteikkaasta maaperästä, joka soveltuu erityisen hyvin marjakasveille. Kaikki tämä auttaa marjojamme kehittymään mehukkaiksi vitamiini- ja antioksidanttipommeiksi, joita on vaikea löytää muilla leveysasteilla.

Nykyään Finnish Superberries on suomalaisten, terveellisten ja luonnonmukaisesti tuotettujen marjojen kasvava jalostuskeskus. Kasvatamme aroniamarjoja omalla ja useilla lähipelloilla ja keräämme puhtaita suomalaisia luonnonmarjoja tuotteidemme raaka-aineeksi. Keräämme marjat oikeaan aikaan ja puristamme ne rypäleen puristemehuksi heti peltojen ja luonnonmarjojen poimintapaikkojen läheisyydessä.

Matalassa lämpötilassa tapahtuva mäskäys ja kuivaus ovat marjoille hellävaraisia. Näin varmistetaan, että kaikki olennaiset, terveelliset ainesosat säilyvät tuotteidemme raaka-aineissa. Näistä marjoista jalostamme terveellistä ruokaa, jota kaikkien on helppo käyttää saadakseen päivittäisen annoksen antioksidantteja ja vitamiineja.

https://finnishsuperberries.com/

Gaia Kombucha esittelee: Cia, sydän kaiken takana; Ajna Foodsin, Gaia Kombuchan reseptin tekijä, valmistaja ja omistaja.

Kombuchaa on valmistettu ja juotu jo yli 2000 vuotta, ja sen uskotaan olevan peräisin Pohjois-Kiinasta. Juoma valmistetaan fermentoimalla makeutettua teetä bakteerien ja hiivan symbioosin avulla, joka tunnetaan myös nimellä SCOBY tai tee/kombucha-sieni. Lopputuloksena on lievästi hiilihapotettu, vähäsokerinen juoma, joka sisältää happoja, jotka edistävät muun muassa seuraavia asioita. vatsan omaa bakteerikantaa, kombucha kuuluu probioottien luokkaan. Käymisprosessi tuottaa luonnollisesti pienen määrän alkoholia, alle 1,2 %, eikä se siksi sovellu henkilöille, joiden pitäisi pidättäytyä alkoholista kokonaan. Kombucha on käsityöläisvalmistus, ja tästä johtuen maku- ja hiilihappopitoisuudessa voi esiintyä pieniä vaihteluita.

https://gaiakombucha.fi/

GN Chocolatesin takana on Gunilla Norrlin, joka on koulutukseltaan leipuri. Hän on pienestä pitäen kerännyt reseptejä ja ollut kiinnostunut leipomisesta.

Vuonna 1994 hän perusti yrityksen, joka tarjosi silloin leipää, pullaa ja kakkuja. Viikonlopun suklaakurssi oli alku pitkälle ja intohimoiselle suhteelle suklaaseen. Gunillalle on etuoikeus tehdä työtä, jota hän rakastaa, sillä suklaan kanssa työskentelyyn hän ei kyllästy koskaan.

https://www.chocolat.fi/

Lillkungs Bageri löytyy Oravaisista. Ja leipomo Nykarlebyssä. Valmistamme kaikkea leipää, pullaa, possuja, leivonnaisia ja kakkuja arkeen ja juhlaan.

https://www.facebook.com/www.lillkungsbageri.fi/

Pienimuotoinen, pienissä erissä valmistettu elintarvikekäsityö, enintään 3 kg marjoja tai hedelmiä, kausi ja saatavuus huomioon ottaen! Omasta puutarhasta tai lähimetsistä peräisin olevat marjat ja hedelmät ovat etusijalla tuotannossamme! Hillo- ja marmeladipurkit ovat todella aitoa käsityötä, kun otetaan huomioon, että haluamme luoda laadukkaan ja elintarviketurvallisen tuotteen!

Tämän pienen mikroyrityksen avainsanat ovat siis: ”hienoja paikallisia tuotteita, aitoja makuja kauniissa paketissa ja sitä pientä ekstraa” Suosituin marmeladi on päärynä-sahrami-pähkinä, joka voitti hopeamitalin vuonna 2013 Ruotsin elintarvikekäsityön mestaruuskilpailuissa! Omena-kaurahillomarmeladi, jolla on Kultaa ruokakäsityön mestaruuskilpailussa 2020, on yhtä suosittu!

https://www.marmeladkompaniet.fi/

Namitupa on perheomisteinen perinteinen karkkitehdas, joka sijaitsee pienessä Ilmajoen kylässä. Namitupa tunnetaan erityisesti salmiakkiasiantuntemuksestaan sekä jännittävistä ja palkituista suolaisista lakritsituotteista. Perinteisten salmiakkikarkkien leipomisen lisäksi intohimomme ja asiantuntemuksemme salmiakkia kohtaan on saanut meidät kehittämään useita uusia hämmästyttäviä makuyhdistelmiä etsiessämme täydellistä tasapainoa suolaisuuden, makeuden ja tuoreuden välillä. Namitupa artesaanikarkit ovat loistava valinta herkuttelemaan itseäsi tai yllättämään joku herkullisella lahjalla!

https://secretofsaltylicorice.com/

Pohjanmaan käsityöläisjäätelöä Närpes Glassfabrikilta.

Närpes Glassfabrikissa valmistamme käsityöläisjäätelöä tyhjästä. Tuoreesta Pohjanmaan maidosta, kermasta ja kananmunista luomme vertaansa vailla olevan makuelämyksen. Tuotamme pienissä erissä, mikä antaa laatua ja makua, jota et ole koskaan ennen kokenut.

Jäätelö on maustettu luonnollisilla ainesosilla, kuten paikallisilla mansikoilla ja vadelmilla tai mustikoilla ja puolukoilla, jotka on poimittu kauniista Pohjanmaan metsistämme.

Käytämme vain luonnollisia ainesosia – ei kikkoja. Luettelo ainesosista, jotka kestävät päivänvaloa, yksinkertaisesti.

Östmans Gård, Vörå

Maito on jäätelön perustuote. Ostamme jäätelön valmistukseen tarvittavan maidon tuoreena suoraan Östmans Gårdilta Vöråsta.

Maito pastöroidaan Östmansissa ennen toimitusta. Pastörointi on mieto, jolloin maidon luonnollinen maku säilyy. Maito ei ole ESL- tai UHT-käsiteltyä.

Ohlssonin mehiläistarha on ollut toiminnassa vuodesta 1989, ja se sai alkunsa pienestä ilmoituksesta paikallislehdessä. Marianne ja Sven Olof Ohlsson ovat ne, jotka rakensivat yrityksen alusta alkaen. Pienimuotoisesta harrastuksesta ”tuotannoksi”. Ensimmäiset neljä mehiläispesää he ottivat haltuunsa mieheltä, joka ei enää pystynyt huolehtimaan mehiläisistään, joten hän laittoi ilmoituksen, jossa hän etsi vastuuntuntoista henkilöä ottamaan mehiläispesänsä haltuunsa. Marianne ja Sven Olof olivat aluksi vain uteliaita mehiläishoitoon, eikä heillä ollut suunnitelmia ottaa miehen mehiläisiä haltuunsa. Mutta kun he olivat siellä ja hän näytti heille, miten kaikki toimii, he eivät voineet kieltäytyä.

https://www.ohlssonsbigard.fi/

Oy Snellman Ab on suomalainen perheyritys, jonka pääkonttori sijaitsee Jakobstadissa, Pohjanmaalla,

Jakobstadissa sijaitsevat myös yrityksen teurastamo, lihavalmistamo ja jakelukeskus.

Snellmanin perustivat veljekset Kurt ja Lars Snellman vuonna 1951. Veljeksistä Karl, Per ja Henry tuli myöhemmin osakkaita yrityksessä. Nykyään Snellman on Suomen kolmanneksi suurin lihakonserni, jolla on noin 1 600 työntekijää ja noin 300 miljoonan euron liikevaihto[1].

Roland Snellman on toiminut toimitusjohtajana vuodesta 2017.

Ruotsissa yritys toimii tytäryhtiönsä Snellman Sverige AB:n kautta Familjen Snellmanin tuotemerkillä.

https://snellman.fi/sv/

Tajma on pienimuotoinen teurastamo, joka hoitaa koko ketjun teurastuksesta, ripustuksesta, leikkaamisesta ja pakkaamisesta asiakkaan toiveiden mukaisesti. Teurastamossa käsitellään naudan-, sian-, lampaan-, vuohen-, villisian- ja hevosenlihaa. Keskitymme eläinten hyvinvointiin ja pyrimme tarjoamaan eläimille mahdollisimman stressittömän ympäristön, mikä viime kädessä parantaa myös lihan laatua.

Yrityksen perustivat vuonna 2013 yhdeksäntoista yhteistyökumppania, jotka koostuvat erilaisista elintarviketuottajista, joilla on omia kotieläintiloja. Yhteistyökumppaneilla on myös vuosien kokemus teurastamo- ja lihanjalostustoiminnasta. Toiminta alkoi syksyllä 2014 hiljattain rakennetuissa tiloissa.

http://www.tajma.fi/

jossa on monia epäonnistumisia ja onnistumisia. Tinto-kahvissa on voimaa, mutta siinä on pehmeä maku, jonka ansiosta syvän L:n ystävien on helppo löytää uusi tuttavuus.

Tinto-kahvin happamuus, hedelmäisyys, suklaan maku ja paahteisuus ovat maukkaassa tasapainossa.

Tinto Roastery haluaa jakaa tietämyksensä kahvista ja kahvinvalmistuksesta kaikkien kiinnostuneiden kanssa. Rosteriet järjestää maisteluiltoja ja kahvikoulutusta, joissa osallistujat voivat valmistaa omia kahvisekoituksiaan ja tietysti maistella herkullisia erikoiskahveja.

Tarkkaan paahdettua, parempaa ja täyteläisempää kahvia!

https://tinto.fi/sv/hemsida/

Untamonloukon Savujuustua on Laihian Jokisalossa toimiva savustamo, joka on toiminut vuodesta 2020 alkaen. Ammattilainen Jaakko Järviö säästää ja pakkaa Untamon kirjastossa ruotsin mehut. Vanhalla Maatilalla kaukana keskuksista, keskellä puhdasta luontoa, savustuvat eri suomalaisten valmistajien juustot. Savustettavat juustot ovat valmistettu kotimaisesta maidosta ja ne savustetaan käsityönä aidolla savulla, ilman esansseja tarkkaan Jaakon hiomalla reseptillä. Savustaminen on Jaakko Järviöllä intohimo, harrastus ja elinkeino. Toiminta on kehittynyt rakkaan harrastuksen kautta sivutoimiseksi yrittäjyydeksi ja tänäpäivänä työllistää päätoimisesti. Ensimmäiset juustot savustin muistaakseni vuonna 2017, kun näin lehtiartikkelin aiheesta. Olen peloton matkailija ja voin kokata mitä tahansa. Hankin välineistöä savustamiseen ja kehittelin menetelmiä. Savujuustot maistui perheenjäsenille ja pikkuhiljaa kaverit ja sukulaiset saivat myösa omansa. Kohta huomasin olevani lähiruoka ketjuissa (REKO) savujuustoineni. Nyt tuotteita on myynnissä yli 40:llä jälleenmyyjällä K- ja S-Kaupoissa sekä muissa ketjuissa ja kaupoissa, Hämeenkyrön ja Kokkolan välillä.

https://www.savujuustua.fi/

Kumara tila (Laihianpojat) on marjojen ja vihannesten torikauppaan erikoistunut yritys. Meillä on pitkät perinteet marja- ja vihanneskaupassa, jotka ulottuvat 1990-luvun alkupuolelle. Viljelemme Laihialla ja Storkyr Naarajoella villimansikoita, vadelmia ja puutarha-herneitä torimyyntiä varten. Viljelymme perustuu mahdollisimman luonnollisiin käytäntöihin, jotka kunnioittavat luonnon arvoja. Haluamme taata asiakkaillemme tuoreet kesäiset luomuherkut ja ystävällisen palvelun.

https://www.kumarantila.fi/

Nordströms Bär on suhteellisen uusi yritys. Kasvatamme POLKA-mansikoita ja löydät meidät Jussilasta, Munsalasta.
Mansikoita lannoitetaan mineraalilannoitteella tipputusjärjestelmän kautta, ja tuholaisia torjutaan ainoastaan luonnonmukaisesti hyväksytyillä torjunta-aineilla.
Poimimme mansikat itse, ja niitä voi ostaa Gårds-Smakista.
Alla olevalla sivulla voit seurata mansikoiden viljelyä.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100069714874794

GISTÖ NYPON

Gistön ruusunmarjatila sijaitsee idyllisellä Rekjärvellä Terjärvellä.
Ruusunmarjat kasvatetaan luonnollisesti ja poimitaan käsin. Eivor Duvnäsin johtama tila on ainoa Suomessa.

https://gistonypon.fi/

Juustoportti on yli 50 vuotta vanha perheyritys. Juustoporttis historia kulmineras i den svarta frisiska kvigan Isabella. Tämä hieho oli lajinsa ensimmäinen Etelä-Pohjanmaalla, ja se hankittiin Keski-Kasarin tilalle Jalasjärvelle vuonna 1965. Mjölkmängderna som Isabella producerade var betydligt större än vad man var van vid tidigare. Myös maidon laatu soveltui paremmin juustonvalmistukseen. Isabellan tarina on tärkeä osa Juustoportin historiaa, josta kaikki alkoi. Juustoportti on kasvanut 50 vuoden aikana pienestä maatilojen sisaryhteisöstä yli 200 henkilöä työllistäväksi yritykseksi. Juustoportti harjoittaa meijeri- ja juustoliiketoiminnan lisäksi kahvila- ja ravintolatoimintaa Jalasjärvellä ja Mäntsälässä sekä Kasvis Galleria -elintarvikeyritystä Kuopiossa.

Otton maatila
Me, jotka pyöritämme Otto Farmia, olemme Inge-Gerd ja Kaj Nylund. Tila on saanut nimensä Kajin isoisän Otton mukaan, joka osti tilan vuonna 1922.
Otton tila on luonnonmukainen perheviljelmä, jolla viljellään pääasiassa spelttivehnää, vehnää, ruista ja härkäpapuja. Viljelykiertoon kuuluu myös herneitä, ohraa, öljyhamppua ja viherlannoitusta.
Jalostamme oman viljamme jauhoiksi eri jakeissa jauhamalla sitä kivimyllyssämme ja kesällä 1923 myös pyörremyllyssä.
Kaikki myymämme tuotteet kasvatetaan ja jalostetaan ympäristösertifioidulla maatilalla Pensalassa, Nykarlebyssä, Pohjanmaalla. Kaikki tuotteemme ovat luonnostaan lisäaineettomia.